تصویری ندارد

کتاب آموزش زبان php

 مولف/مترجم: مروّت گیوی  دسته: کتاب فنی و مهندسی  ناشر: انتشارات ترجمک  سال انتشار: 2021  شابک: 978-622-98398-6-7  تعداد صفحات: 174  قیمت: 25000 تومان  زبان: فارسی  کد ترجمه: قطع وزیری  سایز فایل: 2.49 مگابایت  Tags: آموزش phpآموزش توسعه وباسکریپت نویسی به زبان phpدانلود کتاب آموزش phpدانلود کتاب برنامه نویسی |  خرید/دانلود کتاب
 شرح:

آموزش اسکریپت نویسی به زبان PHP

مرجع سریع دستورات PHP

مترجم: مروت گیوی

چرا PHP؟

آموزش اسکریپت نویسی به زبان php: زبان PHP یک زبان برنامه نویسی سمت سرور است که برای ساخت وب سایت های پویا و اپلیکیشن های تعاملی وب استفاده می شود. سرنام PHP از ابتدا برای صفحه خانه شخصی (Personal Home Page) استفاده می شد، اما همانطور که کارکردها و توانایی های این زبان افزایش یافت، این سرنام نیز تغییر کرد: پیش پردازشگر ابرمتن (Hypertext Preprocessor). این سرنام گذشته نگر از این واقعیت گرفته شده است که کد PHP را به عنوان ورودی و HTML را به عنوان خروجی تولید می کند. این بدین معنی است که کاربران نیازی به نصب نرم افزار خاصی برای مشاهده صفحات وب تولید شده با زبان PHP ندارند. تمام چیزی که برای مشاهده این وب پیج ها یا اپلیکیشن های وب نیاز دارند، وب سروری است که در آن PHP برای تفسیر اسکریپت نصب شده باشد.

دانلود رایگان نمونه کتاب آموزش اسکریپت نویسی به زبان PHP

تفاوت php و html

آموزش اسکریپت نویسی به زبان php: برخلاف سایت های HTML، سایت های PHP بطور پویا خلق می شوند. بجای اینکه وبسایت از شمار زیادی فایل HTML استاتیک یا ایستا تشکیل شده باشد، یک سایت PHP ممکن است فقط از تعداد محدودی سایت تمپلیت یا قالب تشکیل شده باشد. فایل های تمپلیت ساختار سایت را با استفاده از زبان PHP مشخص می کنند، در حالی که محتوای وبسایت از یک بانک اطلاعاتی گرفته می شود و توسط صفحات سبک بندی آبشاری (CSS) قالب دهی می شود. این روند امکان تغییر کل سایت از یک نقطه منفرد را فراهم ساخته، وبسایت های انعطاف پذیری ایجاد می شود که براحتی طراحی، نگهداری و به روز رسانی می شوند.

سیستم های مدیریت محتوا

آموزش اسکریپت نویسی به زبان php: زمان ساخت سایت با PHP، عموما یک سیستم مدیریت محتوا (CMS) استفاده می شود. سیستم مدیریت محتوا یک سکوی کاملا مجهز برای ایجاد وبسایت در اختیار کاربر قرار می دهد که از دو بخش مدیریت سایت (Back End) و نمای سایت (Front End) تشکیل شده است. نمای سایت یا فرانت اند چیزی است که مخاطبان و بازدید کنندگان سایت در زمان ورود به سایت مشاهده می کنند، اما بک اند جایی است که وبمستر یا توسعه دهنده وب سایت قالب سایت را تغییر می دهد، افزونه ای نصب می کند، محتوا اضافه کرده و در مجموع هر گونه تغییر ظاهری یا کارکردی در سایت ایجاد می کند. نمونه های زیادی از CMS در دسترس است، اما CMS های مبتنی بر PHP که رایگان هم هستند شامل وردپرس (WordPress) ، جوملا (Joomla) ، دروپال (Drupal) ، مودکس (MODX) و غیره می باشند که از این بین وردپرس معروف ترین سیستم مدیریت محتوا بوده و بیش از نیمی از بازار CMS را به خود اختصاص داده است.

تاریخچه php

آموزش اسکریپت نویسی به زبان php: اولین نسخه PHP توسط راسموس لردورف (Rasmus Lerdorf) خلق و در سال 1995 منتشر شد. از آن زمان به بعد PHP تحت تغییرات زیادی قرار گرفته است. و از یک زبان اسکریپت نویسی ساده به یک زبان توسعه وب کامل تبدیل شده است. امروزه نسخه رسمی زبان توسط گروه PHP منتشر می شود. آخرین نسخه آن در زمان نگارش این مطلب PHP 8 است. این زبان را می توان بطور رایگان استفاده کرد و منبع باز است. به برنامه نویسان و توسعه دهندگان وب اجازه می دهد که استفاده خود را بسط داده و با توسعه زبان نیز همیاری داشته باشند.

PHP یکی از پرطرفدارترین زبان های برنامه نویسی سمت سرور امروز است. تقریبا 80% سهم بازار را در مقایسه با سایر فناوری های سمت سرور به خود اختصاص داده است، از قبیل ASP.NET، Java، Ruby و Python. یکی از دلایل اصلی استفاده گسترده از این زبان عدم وابستگی آن به پلتفرم زمینه ای است. می توان PHP را روی بیشتر وب سرورها و سیستم عامل ها نصب کرد. با اکثریت سیستم های بانک اطلاعاتی یا پایگاه داده کار می کند. یکی دیگر از خصیصه های مهم و قدرتمند PHP در ساده بودن سینتاکس آن است که بر پایه C و Perl می باشد. این سینتاکس برای تازه کارها براحتی فراگرفته می شود. هرچند PHP برای حرفه ای ها و کاربردهای پیشرفته هم امکانات و خصیصه های لازم را دارد.

فهرست مندرجات کتاب آموزش اسکریپت نویسی به زبان php:

  1. استفاده از زبان PHP
  2. متغیرها در PHP
  3. اپراتورها (عملگرها) در PHP
  4. رشته ها در PHP
  5. آرایه ها در PHP
  6. دستورات شرطی در PHP
  7. حلقه ها در PHP
  8. توابع در PHP
  9. کلاس ها در PHP
  10. وراثت در PHP
  11. سطح دسترسی در PHP
  12. کلمه کلیدی استاتیک در PHP
  13. ثابت ها در PHP
  14. واسط ها در PHP
  15. انتزاع در PHP
  16. خصیصه ها در PHP
  17. ایمپورت فایل ها در PHP
  18. اعلان نوع در PHP
  19. تبدیل نوع در PHP
  20. تست کردن متغیر در PHP
  21. سربار گذاری در PHP
  22. متدهای جادویی در PHP
  23. ورودی کاربر در PHP
  24. کوکی ها در PHP
  25. جلسات در PHP
  26. فضای نام در PHP
  27. رفرنس ها (مراجع) در PHP
  28. متغیرهای پیشرفته در PHP
  29. رفع و رجوع خطا در PHP
  30. رفع و رجوع استثناءها در PHP
  31. تاییدیه ها در PHP

دانلود رایگان نمونه کتاب آموزش اسکریپت نویسی به زبان PHP