تعلیم و آموزش تکنولوژیست جراحی: اتاق عمل چیست؟ تکنسین اتاق عمل کیست؟ تکنولوژیست اتاق عمل کیست؟ تفاوت تکنسین اتاق عمل و تکنولوژیست اتاق عمل در چیست؟ رشته مهندسی تکنولوژی اتاق عمل یا تکنولوژی جراحی به چه صلاحیت ها و مهارت هایی نیاز دارد. در این مقاله به تعلیمات تکنولوژیست اتاق عمل می پردازیم. چه اقداماتی موجب آمادگی تکنولوژیست جراحی (Surgical Technologist) برای کار حرفه ای می شود؟
آمادگی های لازم برای موفقیت به عنوان تکنولوژیست جراحی
در ادامه ده نکته مهم برای موفقیت شغلی و گرفتن تصمیمات صحیح ارائه می شود، نکاتی که به تکنولوژیست جراحی کمک می کند از پلکان حرفه ای خود بالا برود و بتواند شکوفایی شغلی خود را تجربه کند.
نکات مهم برای موفقیت تکنولوژیست جراحی
ده نکته زیر برای موفقیت در رشته تکنولوژی جراحی یا تکنولوژیست اتاق عمل ضروری است:
- چک کردن پیش نیازهای رشته: دوره های آموزشی تکنولوژیست جراحی مستلزم آن است که شرکت کننده دارای مدرک دیپلم دبیرستان بوده و معدل بالایی داشته باشد. این رشته با ریاضی و علوم زیاد سروکار دارد، بنابراین متقاضی این رشته بایستی زمینه ای قوی در ریاضی و علوم داشته باشد. همچنین مهارت های برقراری ارتباط و آشنایی با کامپیوتر و علوم کامپیوتر ضروری است. کسی که این مشخصات و مهارت ها را داشته باشد می تواند در این رشته موفق شود.
- مدرک تحصیلی: کسی صلاحیت کار در این شغل را دارد که مدرک تحصیلی کارشناسی یا کارشناسی ارشد از دانشگاههای علوم پزشکی دریافت نماید. کسانی که کاردانی گرفته اند بایستی خود را آماده کرده و کارشناسی ناپیوسته بگیرند. در حال حاضر چند دانشکده پیراپزشکی خاص مثل دانشگاه علوم پزشکی ایران دوره کارشناسی ارشد تکنولوژی جراحی را عرضه می کند.
- تلاش برای گرفتن بورس تحصیلی: از آنجایی که رشته های علوم پزشکی از ضروریات زندگی اجتماعی می باشند، کشورهای زیادی برای رشته تکنولوژی جراحی بورس تحصیلی می دهند. متقاضی یا فارغ تحصیل این رشته بایستی سعی کند با مطالعه کتاب های مرتبط و تجربه شغلی، خود را برای گرفتن بورس تحصیلی آماده کند و در صورت لزوم بتواند مدرک کارشناسی ارشد تکنولوژی جراحی را از خارج از کشور دریافت نماید.
- کسب تجربه از طریق کارورزی: بسیاری از دانشکده های پیراپزشکی عرضه کننده رشته تکنولوژی جراحی برای این فراگیران دوره های کارآموزی برگزار می کنند. این کارآموزی ها می تواند به فراگیر کمک کند رزومه خود را تقویت کند. بعضی از بیمارستان ها به دانشجویان کارورزی با حقوق به صورت کار دانشجویی عرضه می کنند که دانشجوی این رشته بایستی سعی کند از این فرصت ها استفاده کند.
- شرکت در آزمون های مجوزدهی بین المللی: رشته تکنولوژی جراحی دارای آزمون های مجوزدهی ملی و بین المللی است. دانش آموخته این رشته می تواند در آزمون مجوز دهی بعضی از کشورها مثل آمریکا شرکت کرده و از نهادهای مسئول این کشورها مجوز کار بگیرد که می تواند فرصت خوبی برای ادامه تحصیل برای آنها فراهم سازد.
- در نظر گرفتن کار آزاد: طبق گزارش انجمن تکنولوژیست جراحی آمریکا، 75 درصد فارغ تحصیلان رشته تکنولوژی جراحی در بیمارستان ها شاغل هستند. هرچند تقاضا برای این فارغ تحصیلان زیاد شده است، از آنجایی که جراحی های روزانه و اتاق عمل های کلینیک های خصوصی زیاد شده و جا افتاده است. فارغ تحصیل این رشته می تواند علاوه بر کار در کلینک های خصوصی، به فکر ارتقای شغلی و وارد شدن به رسته آموزش باشد. در بعضی از کشورها تکنولوژیست جراحی می تواند برای خود دفتر مشاوره باز کند.
- ارتقای شغلی: فرصت ارتقا برای فارغ تحصیلان تکنولوژی جراحی و تکنسین اتاق عمل زیاد است. کارشناسان این رشته ها می توانند در مقطع کارشناسی ارشد شرکت کرده و پس از گرفتن مدرک کارشناسی ارشد به دستیار اول اتاق عمل تبدیل شوند. در حال حاضر بعضی از جراحان بزرگ بیمارستان های خصوصی از تکنولوژیست جراحی اختصاصی خود استفاده می کنند و هر بیمارستانی که جراحی دارند، تکنولوژیست جراحی مورد نظر خود را به عنوان دستیار اول با خود می برند.
- به روز نگه داشتن اطلاعات خود: از آنجایی که تکنولوژیست جراحی با دستگاهها و تجهیزات مورد استفاده در اتاق های عمل سروکار دارد، مثل دستگاههای جراحی روبوتیک و یا اسکوپی ها؛ همچنین تکنولوژی این دستگاهها همزمان با پیشرفت فناوری اطلاعات و علوم کامپیوتر در حال تغییر و توسعه است؛ تکنولوژیست جراحی بایستی همیشه آپدیت باشد و اطلاعات خوبی در مورد فناوری های جدید داشته باشد.
- حفظ خونسردی، دقت و مراقبت: کار کردن در اتاق عمل مستلزم آن است که تکنولوژیست فردی خونسرد، متمرکز، حامی و هوشیار باشد زیرا بیشتر مواقع موقعیت پر استرس و حاد در اتاق عمل حکمفرما است. این افراد مسئول حفظ و نگهداری تجهیزات اتاق عمل و شرایط استریل هستند که مستلزم سخت کوشی و دقت و توجه مستمر است. فرد بایستی بتواند با بیمار، جراحان، پرستاران و سایر اعضای تیم جراحی همکاری کند و مشارکت دقیق و سازنده ای داشته باشد. پیشرفت شغلی و تحصیلی یکی از پیش نیازهای موفقیت در این رشته است.
- مطالعه فردی: همانطور که ذکر شد، همزمان با پیشرفت های فناوری اطلاعات و علوم کامپیوتر، تجهیزات اتاق عمل نیز متحول شده و پیشرفته تر و پیچیده تر می شوند. بنابراین تکنولوژیست جراحی بایستی به طور منظم و مستمر مطالعه داشته باشد و در مورد علوم کامپیوتر، فناوری اطلاعات، جراحی و بهداشت و درمان و همچنین رشته تخصصی خود مطالعه نماید.
همانطور که می دانیم کتاب ها و منابع رشته های گروه پزشکی و پیراپزشکی معمولا وارداتی و به زبان انگلیسی است. بنابراین فراگیران رشته تکنولوژی جراحی و تکنسین اتاق عمل بایستی با زبان انگلیسی، اصطلاحات تخصصی رشته خود و همچنین ترمینولوژی پزشکی آشنایی داشته و بتوانند کتاب های مرجع را بخوانند.
اگر به کتاب مرجع خاصی نیاز دارید و ترجمه فارسی آن در بازار موجود نیست، می توانید نیاز خود را با همیاری تیم ترجمه تخصصی پزشکی انتشارات ترجمک مرتفع سازید و همزمان کتاب را به نام خودتان به چاپ برسانید و از امتیاز انتشار کتاب نیز بهره مند شوید. بدین ترتیب هم نیاز خود را مرتفع ساخته، هم به پیشرفت علمی رشته خود کمک کرده اید و همزمان رزومه خود را تقویت کرده اید.
گروه ترجمه تخصصی ترجمک چند نمونه از این کتاب ها را لیست کرده است که می توانید در کرنر نمونه کتاب های رشته تکنولوژی جراحی و تکنسین اتاق عمل ملاحظه نمایید. هر یک از کتاب ها همراه با شرح مختصری از محتوای کتاب و دستمزد همیاری مترجمین ترجمک در کمک به ترجمه کتاب ارائه شده است. توجه داشته باشید که بعد از ترجمه کتاب، انتشارات ترجمک کتاب را اختصاصا به نام شما منتشر خواهد کرد و کلیه حقوق معنوی اثر متعلق به شما خواهد بود.