مستقیم به محتوا

سالمندی و فاکتور امگا

فاکتور امگا: ارتقای سلامت، پیشگیری از پیری زودرس و کاهش خطر مرگ قلبی ناگهانی

The Omega-Factor: Promoting Health, Preventing Premature Aging and Reducing the Risk of Sudden Cardiac Death
رابرت فرید (Robert Fried)،ریچارد کارلتون (Richard M. Carlton)

شابک (هاردکور): 978-1-032-45098-8
شابک (پرینت): 978-1-032-40941-2
شابک (ایبوک): 978-1-003-35546-5
کد DOI: 10.1201/b23284
سال انتشار: 2023، گروه تیلور و فرانسیس
ناشر : CRC Press; چاپ اول (21 مارس 2023)
تعداد صفحات: 202 صفحه
زبان : انگلیسی

 

معرفی کتاب فاکتور امگا در سالمندی

اسیدهای چرب امگا 3 می توانند التهاب که علت اصلی بسیاری از بیماری های شدید تمدن مدرن از جمله دیابت و بیماری های قلبی عروقی است، را محدود کنند. در کتاب فاکتور امگا: ارتقای سلامت، پیشگیری از پیری زودرس و کاهش خطر مرگ ناگهانی قلبی اطلاعاتی در مورد مکانیسم‌هایی که التهاب از طریق آنها به اندام‌ها و عروق در خدمت آن‌ها آسیب می‌رساند، و همچنین علم پیچیده مربوط به مکانیسم‌هایی که اسیدهای چرب امگا 3 ارائه می‌کنند تا از آن بافت ها محافظت می کنند. همچنین شواهد کارآزمایی های بالینی بازنگری همکار مربوط به این موضوعات؛ ارائه شده است.

کتاب فاکتور امگا در سالمندی اطلاعات پیشرفته‌ای را در مورد تحولات پیشرفته این حوزه ارائه می‌کند، مانند آزمایشی که می‌توان برای اندازه‌گیری وضعیت امگا 3 بافت‌های خود انجام داد، «شاخص امگا 3»، که می‌تواند به شما کمک کند سال‌ها زودتر هشدار دریافت کنید تا بتوانید اقدامات پیشگیرانه را انجام داده و احتمال حمله قلبی، سکته مغزی یا بیماری کلیوی را کاهش دهید. این توضیح می دهد که چرا یک رژیم غذایی مدیترانه ای غنی از اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 محافظت کننده است و دارای یک برنامه غذایی شش روزه با دستور العمل هایی است که سطح امگا 3 بدن را بهبود می بخشد. این کتاب به خوانندگان کمک می کند تا تفاوت های بین منابع مختلف اسیدهای چرب امگا 3، یعنی دانه کتان در مقابل روغن ماهی در مقابل روغن های مشتق شده از جلبک را درک کنند.

ویژگی های کتاب سالمندی و فاکتور امگا

  • ارائه اطلاعات مبتنی بر شواهد در مورد اینکه چرا عروق خونی برای حفظ سلامتی به اسیدهای چرب امگا 3 نیاز دارند
  • معرفی جزئیات بهترین منابع اسیدهای چرب مختلف، از جمله منابع گیاهی
  • گنجاندن «تست در منزل» برای ارزیابی وضعیت قلبی عروقی
  • ارائه مقالاتی در مورد چگونگی بهبود شانس اجتناب از حملات قلبی، بیماری شریان محیطی، سکته مغزی، بیماری کلیوی و دیابت نوع 2

کتاب فاکتور امگا: ارتقای سلامت، جلوگیری از پیری زودرس و کاهش خطر مرگ ناگهانی قلبی منبعی ضروری برای متخصصان مراقبت های بهداشتی، پزشکان و متخصصان تغذیه، و همچنین برای خواننده ای است که هدف وی دستیابی به یک دوره عمر طولانی سالم است، نه فقط طول عمر بیشتر.

فهرست مندرجات کتاب فاکتور امگا در سالمندی

فصل 1 فاکتور امگا چیست؟

1.1 اسطوره گورمت پارینه سنگی
1.2 اسیدهای چرب امگا 3 جان انسان ها را نجات می دهد
1.3 چربی ها – پرایمر
1.4 کلسترول چیست؟

1.5 تری گلیسیرید چیست؟
1.6 نسبت امگا 6 به امگا 3
1.7 شاخص امگا 3 (O3I)
1.8 اسیدهای چرب امگا 6 و امگا 3
1.8.1 امگا 3، از نوع نجات جان
1.9 اسیدهای چرب امگا 6
1.10 نسبت امگا 6 به امگا 3 چقدر معنادار است؟
1.11 چگونه شاخص امگا 3 (O3I) [Omega-3 Index] خود را دریابیم
1.12 اهمیت شاخص امگا 3 (O3I)
1.13 میتوکندری Hot-Rod شما
1.14 هیچ چیز مفت نیست
1.15 سه چربی

فصل 2 اگر آنچه را که آنها در اوکیناوا خوردند می خوردید

2.1 مقدمه
2.2 امگا 3 اصولاً «آنتی اکسیدان» قوی است: چرا ما به آنتی اکسیدان نیاز داریم؟
2.3 ما از آنها متنفریم اما بدون آنها نمی توانیم
2.4 آنها در اوکیناوا بیشتر زندگی می کنند زیرا آنچه شما می خورید نمی خورند: چرا مردم اوکیناوا به طور متوسط طولانی تر از ما عمر می کنند؟
2.5 آنتی اکسیدان ها – رویه سریعتر جمع کننده
2.6 آنتی اکسیدان هایی که بدن می سازد: آنتی اکسیدان های اگزوژن عبارتند از
2.6.1 پارادوکس آنتی اکسیدانی
2.7 رسوراترول برای آنچه که شما را درگیر می کند
2.8 ORAC چیست؟ چقدر نیاز داریم؟
2.9 هیچ کار خوبی بدون پاداش نمی ماند
2.10 برای دریافت ORAC 100 گرم بذر کتان 2 پوند زغال لخته لازم است.

فصل 3 امگا عروق خونی و قلب شما را تقویت می کند

3.1 آنچه که نمی دانید مطمئناً به شما آسیب می رساند
3.2 این یک گاز است
3.3 چگونه یک “اشتباه” ساده بیماری قلبی و عروقی و قلبی را توضیح می دهد
3.4 چگونه رژیم غذایی به اندوتلیوم آسیب می رساند؟
3.5 الگوهای غذایی سالم در مقابل الگوهای غذایی ناسالم
3.5.1 رژیم غذایی با سدیم بالا
3.5.2 رژیم غذایی پرچرب حیوانی
3.5.3 رژیم غذایی پر کربوهیدرات
3.6 در قلب موضوع
3.7 انطباق عروق شریانی
3.8 روغن بذر کتان خاصیت ارتجاعی عروق خونی شریانی را افزایش می دهد (انطباق)
3.9 امگا 3 دریچه های قلب شما را روغن کاری می کند
3.10 امگا 3 از عروق کرونر محافظت می کند
3.11 اسیدهای چرب امگا 3 و بیماری های قلبی عروقی: توصیه های جدید انجمن قلب آمریکا (2003)

فصل 4 امگا 3 و فشار خون بالا، آترواسکلروز و دیابت نوع 2

4.1 فشار خون اساسی
4.2 خطرات فشار خون بالا چیست؟
4.3 ما همان چیزی هستیم که نخورده ایم
4.4 فشار خون و شاخص امگا 3 (O3I)
4.5 اسیدهای چرب امگا 3 روند التهاب در آترواسکلروز را کاهش می دهد
4.6 امگا 3 ممکن است از تصلب شرایین جلوگیری کند و باعث تثبیت، حتی کاهش پلاک شود.
4.7 اسیدهای چرب امگا 3 می توانند پلاک عروق کرونر را کاهش دهند
4.8 لیگنان های بذر کتان و کند کردن پیشرفت آترواسکلروز
4.9 دیابت نوع 2 – مورچه ها خیلی قبل از شما آن را می دانند
4.10 مصرف طولانی مدت اسیدهای چرب امگا 3 ماهی خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش می دهد
4.11 اسیدهای چرب امگا 3 و بیماری قلبی و عروقی در دیابت نوع 2
4.12 اسیدهای چرب امگا 3 و نوروپاتی محیطی
4.13 فواید اسیدهای چرب امگا 3 در دیابت نوع 2 آسیب چشم (رتینوپاتی) – راز فاش شد
4.14 اسیدهای چرب امگا 3 بهبود آهسته زخم دیابت را بهبود می بخشد

فصل 5 بیماری شریان محیطی، آرتریت، بیماری مزمن کلیه، سندرم روده تحریک پذیر، گلوکوم، دژنراسیون ماکولا وابسته به سن و اختلال شناختی خفیف در پیری

5.1 آتش کجاست؟
5.2 بیماری شریان محیطی و کلودیکاسیون
5.3 شاخص مچ پا-بازویی (ABI)
5.4 ABI و اختلال عملکرد اندوتلیال
5.5 کمبود اسید چرب امگا 3 در بیماری شریان محیطی
5.5.1 هرچه اسیدهای چرب امگا 3 بدن بالاتر، ABI بالاتر
5.6 استئوآرتریت و روماتوئید آرتریت
5.7 اسیدهای چرب امگا 3 فیلتراسیون را در بیماری مزمن کلیه بهبود می بخشد
5.7.1 امگا 3 حاصل از روغن ماهی کیفیت زندگی بیماران دیالیزی را بهبود می بخشد
5.8 سندرم روده تحریک پذیر (IBS)
5.9 گلوکوم و دژنراسیون ماکولا
5.9.1 یک پارادوکس
5.10 اسید چرب امگا 3 DHA از بینایی محافظت می کند
5.11 روغن ماهی مغز برای اختلالات شناختی خفیف در پیری
5.11.1 پیری التهابی

فصل 6 کتان اول: لباس فرعون، ملین رومی

6.1 آن علف های هرز گل آبی کنار جاده؟
6.2 کتان یک “غذای کاربردی” است
6.3 گلیکوزیدهای سیانوژن (CNGs)
6.4 سلب مسئولیت
6.5 هشدار
6.6 (تقریبا) هر آنچه که می خواهید در مورد بذر کتان بدانید
6.6.1 دوزهای مکمل در کارآزمایی های بالینی منتشر شده
6.7 التهاب سیستمیک مزمن
6.8 التهاب در سندرم متابولیک (بخوانید اختلال عملکرد اندوتلیال)
6.8.1 سندرم متابولیک
6.9 التهاب در کولیت اولسراتیو
6.10 عوامل خطر قلبی عروقی
6.11 بیماری عروق کرونر
6.12 لیپیدهای سرم غیر طبیعی
6.13 عوامل خطر قلبی عروقی
6.14 دیابت نوع 2
6.14.1 دیابت نوع 2 با هیپرکلسترولمی خفیف
6.15 نفریت لوپوس
6.16 چاقی و مقاومت به انسولین
6.17 التهاب سیستمیک در چاقی مرضی
6.18 سرطان پروستات
6.19 آرتریت روماتوئید
6.20 آرتروز – کمپرس ضماد بذر کتان
6.21 بیماری مزمن کلیه
6.22 بیماری مزمن کلیه: التهاب و استرس اکسیداتیو در همودیالیز
6.23 سندرم تخمدان پلی کیستیک
6.23.1 سطوح هورمونی در سندرم تخمدان پلی کیستیک

فصل 7 کتان برای شما خوب استمکمل در خانه

7.1 اما چه چیزی برای غاز خوب است
7.2 توصیه های تکمیلی منتشر شده
7.3 مکمل در مقابل درمان کمکی
7.4 پیگیری دریافت اسیدهای چرب امگا 3: شاخص امگا 3
7.5 بذر کتان ارگانیک در مقابل غیر ارگانیک؟
7.6 دانه کتان طلایی در مقابل دانه کتان قهوه ای
7.7 دانه کتان کامل در مقابل دانه کتان یا کنجاله کتان
7.8 روغن کتان
7.9 گنجاندن دانه کتان در رژیم غذایی روزانه
7.10 کتاب دستور تهیه بذر کتان

فصل 8 کتان خوب است: ماهی و دیگر جانوران دریایی بهتر هستند

8.1 فیتوپلانکتون 101
8.2 اما قبل از اینکه ماهیگیری کنیم
8.3 امتیاز رژیم غذایی مدیترانه ای (MDS) در مقابل نسبت امگا 6:3
8.4 ماهی چیست؟
8.4.1 تیلاپیا: مزایا و هشدارها
8.5 فواید ماهی برای سلامتی
8.6 پختن ماهی
8.7 ماهی—تحویل درب منزل
8.8 ماهی ممکن است دارای آلاینده ها و سطوح خطرناک جیوه باشد
8.8.1 در مورد عطارد
8.9 صدف ها ماهی نیستند
8.10 روغن ماهی
8.10.1 نکته ای در مورد روغن کبد ماهی کاد
8.11 مارماهی
8.12 قلیه ماهی/خاویار، خارپشت دریایی و جلبک دریایی
8.13 میگو، میگو و خرچنگ
8.13.1 کریل و روغن کریل
8.14 آلرژی به صدف به احتمال زیاد آلرژی به ید نیست
8.15 اختاپوس و ماهی مرکب
8.16 صدف و صدف
8.17 گوش ماهی
8.18 کووید-19 – صدف برای نجات
8.19 چتر دریایی
8.20 صدف و آبالون

فصل 9 برنامه غذایی هدفمند و شش روزه امگا 3

9.1 قبل از اینکه به آشپزخانه بروید
9.2 شاخص امگا 3 هدف: 8.0٪
9.3 برخی از منابع گیاهی اسیدهای چرب امگا 3
9.4 نحوه تعیین ترکیب اسید چرب امگا 3 وعده های غذایی
9.4.1 برخی از منابع دستور العمل های غنی از امگا 3
9.5 دستور پخت صبحانه
9.5.1 پنکیک جو دوسر دلچسب با دانه های کتان و چیا
9.5.2 کاسه صبحانه امگا 3 بلوبری
9.5.3 کاسه آکای خانگی
9.5.4 طرز تهیه مینی مافین بلوبری
9.5.5 املت یونانی مافین قلع با فتا و فلفل
9.5.6 توفو اسکرامبل مدیترانه ای
9.6 دستور پخت ناهار
9.6.1 دستور العمل کاسه کینوا میگوی مدیترانه ای
9.6.2 سالاد ساردین مکزیکی آووکادو پر شده
9.6.3 کیک ماهی قزل آلا با سس خامه ای زنجبیل-کنجد
9.6.4 سالاد تن و لوبیا سبز
9.6.5 سالاد اسفناج با کدو حلوایی زمستانه و گردو
9.6.6 ساندویچ آووکادوی کلم ترش کبابی
9.7 دستور العمل های شام
9.7.1 سالمون آب پز شده چای سبز با سس زنجبیل
9.7.2 دستور پخت ماهی مدیترانه ای
9.7.3 ماهی قزل آلا آب خوری ساده
9.7.4 سالاد ماهی آزاد با جعفری و کیپر
9.7.5 سالمون آهسته بو داده با رازیانه، مرکبات و شیلی
9.7.6 برداشت کدو حلوایی
9.8 دسر اختیاری

پیشگفتار کتاب فاکتور امگا: پیشگیری از سالمندی زودرس

رابطه بین اسیدهای چرب غیراشباع امگا 3 مشتق شده از دریا (PUFAs) و بیماری قلبی عروقی (CVD) از تحقیقات برجسته ای که توسط بنگ و دایربرگ در سال 1971 انجام شد نشات گرفت. آنها شیوع کم بیماری ایسکمیک قلب را در جمعیت Inuit گرینلند گزارش کردند. یک گروه با رژیم غذایی متشکل از نهنگ ها، فوک ها، پرندگان دریایی و ماهی ها. در مقایسه با گروه دانمارکی، اینویت دارای پروفایل چربی آتروژنیک خون کمتر، اسیدهای چرب غیراشباع امگا 3 (PUFAs) بالاتر در غشای پلاکتی و زمان لخته شدن خون طولانی‌تر بود. بنگ و دایربرگ فرض کردند که بروز کم CVD نتیجه الگوی غذایی مشخص بالا در PUFAهای امگا 3 مشتق شده از دریا، ایکوزاپنتانوئیک اسید (EPA) و اسید دوکوزاهگزانوئیک (DHA) است.

این یافته‌های اولیه یک مرز تحقیقاتی جدید درباره تغذیه در مورد چگونگی تأثیر اسیدهای چرب امگا 3 بر CVD و سایر بیماری‌های مزمن و همچنین سلامت کلی ایجاد کرد. این مزایا با تجزیه و تحلیل تلفیقی اخیر از 17 مطالعه اپیدمیولوژیک بین المللی (با 42466 نفر که به طور متوسط 16 سال پیگیری شدند) نشان داده شده است. مشخص شد که خطر مرگ ناشی از همه علل به طور قابل توجهی در بالاترین در مقابل پایین ترین پنجک اسیدهای چرب امگا 3 در گردش (EPA، DHA و اسید چرب امگا 3 دیگر، اسید دوکوزاپنتانوئیک) کمتر (15-18٪) است. فواید مشابهی برای مرگ ناشی از CVD، سرطان و علل دیگر مشاهده شد.

از نظر مصرف ماهی/غذاهای دریایی، مطالعات نشان داده است که دو تا سه وعده ماهی در هفته با بروز کمتر مرگ و میر ناشی از همه علل، CVD، بیماری عروق کرونر قلب، انفارکتوس میوکارد، سکته مغزی و نارسایی قلبی در ارتباط است. در مجموع، در بیش از 50 سال گذشته، ما چیزهای زیادی در مورد اثرات اسیدهای چرب امگا 3 بر فرآیندهای متابولیکی که زمینه ساز توسعه و پیشرفت بیماری‌های مزمن پیشرو هستند، آموخته‌ایم. ما همچنین درک گسترده ای از مکانیسم های بیولوژیکی ایجاد کرده ایم که مزایای سلامتی چشمگیر اسیدهای چرب امگا 3 را نشان می دهد.

بیماری‌های مزمن عامل اصلی مرگ و میر و بیماری همبود، هم در ایالات متحده و هم در سطح جهان است. رژیم غذایی نامناسب و فشار خون بالا دو عامل خطر اصلی قابل اصلاح برای بیماری های مزمن هستند. به طور کلی، کیفیت رژیم غذایی در ایالات متحده با میانگین امتیاز شاخص تغذیه سالم (معیار کیفیت رژیم غذایی) که کمتر از 60٪ از ایده آل است، ضعیف است. مصرف سبزیجات، میوه‌ها، غلات کامل، محصولات لبنی و غذاهای دریایی بسیار کم است، به طوری که تنها 10 درصد از جمعیت ایالات متحده توصیه‌های غذایی برای غذاهای دریایی (یعنی حداقل دو وعده ماهی چرب در هفته) را رعایت می‌کنند. علاوه بر این، آمریکایی ها بیش از حد چربی اشباع شده، سدیم و قندهای اضافه شده مصرف می کنند. تخمین مصرف اسیدهای چرب امگا 3 در ایالات متحده به 100 میلی گرم در روز می رسد که بسیار کمتر از 250 میلی گرم در روز توصیه شده است. با توجه به اینکه غذاهای دریایی منبع اصلی غذایی اسیدهای چرب امگا 3 هستند، واضح است که مصرف غذاهای دریایی باید افزایش یابد. مصرف 8 اونس غذای دریایی در هفته تقریباً 250 میلی گرم EPA + DHA در روز را فراهم می کند.

بر اساس شواهد فراوان، انجمن قلب آمریکا در بیانیه علمی سال 2021 خود، راهنمای رژیم غذایی برای بهبود سلامت قلب و عروق، منابع سالم پروتئین را توصیه می کند (که ماهی/غذاهای دریایی منبع پروتئین سالم هستند) و به طور خاص حداقل دو وعده غذایی ماهی را در هر هفته به عنوان بخشی از یک الگوی غذایی سالم توصیه می کند. بیشترین فواید زمانی رخ می دهد که غذاهای دریایی جایگزین غذاهای سرشار از اسیدهای چرب اشباع شده (SFA) شوند. توصیه‌های جهانی غذاهای دریایی مشابه این دستورالعمل است – میانگین توصیه‌های غذایی دریایی یک تا دو وعده در هفته در کشورهای اروپایی است. فراتر از توصیه های معتبر برای مصرف غذاهای دریایی، سازمان غذا و دارو یک ادعای بهداشتی واجد شرایط برای اسیدهای چرب امگا 3 صادر کرده است: «تحقیقات حمایتی اما نه قطعی نشان می دهد که مصرف اسیدهای چرب امگا 3 EPA و DHA ممکن است خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب را کاهش دهد».

علم به طور قانع کننده ای نشان داده است که اسیدهای چرب امگا 3 چگونه می توانند ما را سالم سازند. اکنون، تلاش این است که این کلمه را به اطلاع عموم برسانیم تا افزایش مصرف اسیدهای چرب امگا 3 غذاهای دریایی را برای سلامتی تشویق کنیم. این کتاب، فاکتور امگا، فواید خیلی زیاد اسیدهای چرب امگا 3 را به اشتراک می گذارد.

ساختار کتاب سالمندی و فاکتور امگا

در فصل 1، یک مرور کلی بسیار خوب در مورد چربی ها و اسیدهای چرب و متابولیسم آنها وجود دارد. انواع مختلف چربی ها و اسیدهای چرب اصلی در رژیم غذایی ما مورد بحث قرار می گیرند. منابع غذایی مهم این چربی ها و اسیدهای چرب مختلف توضیح داده شده است. این فصل جایی است که خوانندگان با شاخص امگا 3 آشنا می شوند، که ابزار ارزشمندی است که می تواند برای نظارت بر کافی بودن دریافت اسید چرب امگا 3 مورد استفاده قرار گیرد. اطلاعات مفیدی در مورد چگونگی بررسی شاخص امگا 3 ارائه شده است.

در فصل 2، اهمیت داشتن یک وضعیت آنتی اکسیدانی خوب مورد تاکید قرار گرفته است – این برای جلوگیری از استرس اکسیداتیو و مشکلات سلامتی مرتبط با آن مهم است. هم یک رژیم غذایی سالم و هم اسیدهای چرب امگا 3 آنتی اکسیدان های قوی هستند و از بسیاری از بیماری های مزمن ناشی از استرس اکسیداتیو محافظت می کنند.

فصل 3 یک نمای کلی بسیار خوب در مورد فواید سلامتی اسیدهای چرب امگا 3 بر روی سیستم گردش خون و قلب ارائه می دهد. یک سیستم عروقی سالم به یک رژیم غذایی سالم (شامل اسیدهای چرب امگا 3) وابسته است که تولید اکسید نیتریک و خاصیت ارتجاعی عروق خونی را افزایش می دهد. در مقابل، یک رژیم غذایی نامناسب به اندوتلیوم رگ خونی آسیب می رساند، مانع از تولید اکسید نیتریک می شود و باعث سفتی شریان (سفتی) می شود و در نتیجه بر جریان خون تأثیر منفی می گذارد.

اثرات مفید اسیدهای چرب امگا 3 بر اندوتلیوم (و سلول های اندوتلیال تشکیل دهنده که همه رگ های خونی را پوشانده اند) نیز در فصل 5 مورد بحث قرار گرفته است. تمرکز فصل 4 بر نقش اسیدهای چرب امگا 3 در کاهش التهاب و کاهش خطر پارگی پلاک یک پلاک پاره شده آبشار لخته شدن را فعال می کند و خطر حمله قلبی یا سکته را افزایش می دهد. اسیدهای چرب امگا 3 پلاک ها را تثبیت می کنند و خطر پارگی پلاک و حمله قلبی، سکته مغزی و مرگ قلبی / مرگ ناگهانی قلبی را کاهش می دهند. التهاب مزمن درجه پایین با بسیاری از بیماری‌های مزمن دیگر مانند دیابت، بیماری مزمن کلیوی، اختلالات شناختی و بیماری‌های چشمی مرتبط با افزایش سن (مانند گلوکوم و دژنراسیون ماکولا) مرتبط است. تحقیقات نشان می دهد که ارتباط محافظتی بین اسیدهای چرب امگا 3 و برخی از این بیماری ها ممکن است به دلیل خواص ضد التهابی آنها باشد.

فصول 6 و 7 فواید اسیدهای چرب امگا 3 گیاهی (عمدتاً اسید آلفا لینولنیک) برای سلامتی را مرور می کند. خوانندگان می توانند به بسیاری از دستور العمل های پخت غذای خوشمزه کتان دسترسی داشته باشند. در فصل 8، نوع و مقدار اسیدهای چرب امگا 3 از کتان و بسیاری از انواع غذاهای دریایی با هم مقایسه شده است – اینجاست که می توان اطلاعاتی در مورد میزان اسیدهای چرب امگا 3 در گونه های مختلف غذاهای دریایی پیدا کرد. این فصل همچنین شامل دستور العمل هایی است که برای انواع مختلف غذاهای دریایی قابل دسترسی است.

در فصل 9، بسیاری از منابع ارزشمند فهرست شده است و همچنین یک برنامه غذایی شش روزه با دستور العمل های گنجانده شده است که نقطه شروع خوبی برای برنامه ریزی یک رژیم غذایی سالم است. خواننده از بسیاری از جداول و شکل های جالب که به خوبی متن را تکمیل می کند و همچنین به عنوان منبع خوبی عمل می کند، بهره مند خواهد شد.

یک نکته کلیدی از کتاب این است که برای سلامتی، مصرف مقادیر کافی اسیدهای چرب امگا 3 (عمدتاً از ماهی/غذاهای دریایی و همچنین منابع دیگر) مهم است. برای این مهم، شناخت شاخص امگا 3 مهم است تا اطمینان حاصل شود که مقادیر کافی از این اسیدهای چرب ضروری را که برای دستیابی و حفظ سلامتی ضروری هستند، مصرف می‌کنید. مطمئن شوید که شاخص امگا 3 خود را به طور معمول بررسی کنید تا تضمین کنید که حداکثر فواید این اسیدهای چرب فوق العاده را برای سلامتی خود دریافت می کنید.

به طور خلاصه، این کتاب اهمیت گنجاندن غذاهای دریایی در یک رژیم غذایی سالم و اینکه چرا اسیدهای چرب امگا 3 برای شما بسیار مفید هستند را تقویت می کند.

دکتر پنی کریس-اترتون (Penny M. Kris-Etherton): استاد علوم تغذیه دانشگاه ایوان پوگ، گروه علوم تغذیه، پارک دانشگاه ایالت پنسیلوانیا، پنسیلوانیا

معرفی نویسندگان سالمندی و فاکتور امگا

رابرت فرید (Robert Fried)، PhD، فیزیولوژیست قلب و عروق و روانشناس بالینی دارای مجوز ایالت نیویورک است. او استاد بازنشسته، دانشکده دکتری علوم اعصاب رفتاری، دانشگاه شهر نیویورک (CUNY) است.

دکتر ریچارد ام کارلتون (Richard M Carlton) یک پزشک عمومی طب تلفیقی است که شامل رویکردهای مکمل و جایگزین در درمان مشکلات پزشکی متعدد از جمله میگرن، بیماری التهابی روده و دیابت است. او قبلاً پزشک اصلی، مؤسسه تحقیقاتی توانبخشی (RRI)، مرکز بین‌المللی معلولان ICD، نیویورک، نیویورک است.