مستقیم به محتوا

راهنمای عملی تغذیه سالمند

درمان و مراقبت تغذیه ای  بین رشته ای سالمندان: راهنمای عملی مبتنی بر شواهد برای پرستاران

Interdisciplinary Nutritional Management and Care for Older Adults: An Evidence-Based Practical Guide for Nurses

اولاف جیرسدویتیر (Olof G. Geirsdottir) و جک بل (Jack J. Bell)

چاپ اول، 2021
شابک (پرینت): 978-3-030-63892-4
شابک (ایبوک): 978-3-030-63891-7
کد DOI: https://doi.org/10.1007/978-3-030-63892-4
سال انتشار: 2021، اسپرینگر

ثبت سفارش ترجمه این کتاب

پیشگفتار کتاب راهنمای عملی تغذیه سالمند

هنگامی که یک فرد سالمند پس از یک دوره بیماری، آسیب یا جراحی در حال بهبودی یا توانبخشی است، یکی از مهم ترین کارهایی که مراقبین او می توانند انجام دهند، این است که اطمینان حاصل کنند که جنبه های تغذیه ای مراقبت از او در اولویت قرار دارند. بیمارانی که به خوبی تغذیه شده اند، نشانگر کیفیت خوب مراقبت آنها است. کمبود غذا و نوشیدنی کافی به دلیل اهمیت اساسی غذا و آب برای زندگی انسان و تهدیدات مرتبط با آن برای سلامتی، رفاه و زندگی، هم کیفیت مراقبت و هم یک موضوع ایمنی بیمار است. سوءتغذیه و کم آبی شدیداً با زوال عملکرد، شکنندگی، سارکوپنی، سقوط و شکستگی استخوان های شکننده در افراد مسن همراه با بسیاری دیگر از عوارض و چالش های سلامتی از جمله مشکلات توانبخشی و بهبودی کامل در ارتباط است. غذا و نوشیدنی باعث لذت می‌شود و زمان صرف غذا نیز موقعیت‌های اجتماعی است که از رفاه اجتماعی و روانی حمایت می‌کند: جنبه‌هایی که می‌توانند در طول بیماری‌های حاد و مزمن از بین بروند. بدون تغذیه خوب، بهبودی پس از چالش‌های سلامتی، آسیب‌دیدگی و جراحی در بهترین حالت با تأخیر و در بدترین حالت غیرممکن است. خدمات بهداشتی و مراقبت اجتماعی در حال شکست برای سالمندانی است که سوءتغذیه داشته و سوءتغذیه آنها به رسمیت شناخته نشده است یا به رسمیت شناخته شده، اما به اندازه کافی به آنها رسیدگی نشده است.

این کتاب یکی از مجموعه‌هایی است با عنوان دیدگاه‌هایی در مدیریت پرستاری و مراقبت از سالمندان تهیه شده است. هدف این مجموعه ارائه یک راهنمای جامع برای مدیریت پرستاری و مراقبت از سالمندان، پرداختن به مشکلات خاص در حرفه های پرستاری و مرتبط با آن است. این منبع منحصربه‌فرد برای پرستاران فراهم شده و آنها را قادر می‌سازد تا مراقبت‌هایی باکیفیت برای سالمندان در تمام محیط‌های مراقبت بهداشتی ارائه کنند. جلدهای متناظر آن برای ارائه اطلاعات بسیار قابل دسترس در مورد درمان مبتنی بر شواهد و مراقبت از سالمندان، با تمرکز بر راهنمایی و مشاوره عملی، به درمانگران طراحی شده است. گرچه برخی از بحث ها در زمینه ارتوپدی است، با این حال، اطلاعات ارائه شده و یادگیری فراهم شده به همان اندازه قابل انتقال به سایر محیط‌هایی است که در آن از افراد مسن مراقبت می‌شود.

یک موضوع کلی در این کتاب اهمیت اساسی رویکرد بین رشته ای به مراقبت های تغذیه ای است. مخاطب مورد نظر برای این کتاب، همه متخصصان مراقبت بهداشتی است که با سالمندان کار می کنند، بنابراین برای هر کسی که مراقبت های سالمندان را در هر شرایطی ارائه می دهد، مفید خواهد بود. اگرچه این کتاب با همه متخصصان بهداشتی و مراقبت های اجتماعی صحبت می کند، که همه آنها مسئولیت غذا و تغذیه را بر عهده دارند، اما برای تیم پرستاری بیشترین اهمیت را دارد. این به این دلیل نیست که پرستاران نسبت به سایر اعضای تیم بین رشته‌ای مسئولیت بیشتری نسبت به تغذیه دارند، بلکه به این دلیل است که در بیشتر محیط‌های بالینی معمولاً تعداد پرستاران بیشتر از سایر متخصصان است و پرستاران زمان بیشتری را با بیماران می‌گذرانند، به ویژه زمانی که آنها در حال غذا خوردن هستند. پرستاران اغلب قهرمانان تغذیه خوب هستند و می توانند به قرار دادن مراقبت های تغذیه ای در دستور کار کل تیم کمک کنند، به طوری که همکاری کامل هر یک از اعضای تیم می تواند بیشترین سود و تاثیر مثبت را بر نتایج بیمار داشته باشد. شایان ذکر است که بسیاری از تحقیقات با توجه به تأثیر آموزش متخصصان بهداشت در مورد تغذیه بر روی پزشکان و دانشجویان پزشکی متمرکز شده است. در واقع، احتمالاً تأثیر تیم پرستاری به دلیل نزدیکی بالینی آنها به بیماران بسیار بیشتر خواهد بود و کارهای بیشتری می توان انجام داد تا اطمینان حاصل شود که آنها به خوبی آگاه و آموزش دیده هستند و همچنین می توانند بر اساس آن دانش و درک مداخلات تغذیه ای مناسب به موقع ارائه دهند.

ویراستاران این کتاب هر دو متخصص تغذیه هستند. آنها به محتوای فصل ها کمک کرده اند تا تخصص خود را در مراقبت های تغذیه ای ارائه دهند. آنها همچنین از تخصص و شبکه های خود برای ایجاد یک شبکه جهانی از نویسندگان با بالاترین سطح دانش و مهارت برای نوشتن هر فصل استفاده کرده اند. با این حال، این کتاب برای متخصصان تغذیه نیست. هدف آن کادر مراقبت بهداشتی است که به مهارت های اساسی و نه تخصصی در حمایت از تغذیه در افراد سالمند نیاز دارند. بنابراین، نویسندگان طیفی از افراد را معرفی می کنند که کل تیم مراقبت سالمندان و فراتر از آن را با دیدگاهی جهانی نشان می‌دهند. این رویکرد منحصربه‌فرد به این معنی است که این کتاب می‌تواند رویکردی جامع به حوزه موضوعی ارائه دهد که مستقیماً با کسانی صحبت می‌کند که احتمالاً می‌توانند بر مراقبت و نتایج بیمار تأثیر بگذارند.

ساختار کتاب درمان و مراقبت تغذیه ای  بین رشته ای سالمندان: راهنمای عملی مبتنی بر شواهد برای پرستاران

ساختار کتاب به گونه‌ای سازمان‌دهی شده است که درمانگر می‌تواند راه خود را به سمت دانش پیشرفته و جامعی که می‌تواند در حرفه خود به کار گیرد و ایده‌های برانگیزاننده در مورد بهبود عملکرد را در اختیار آنها قرار دهد، ادامه دهد. هر بخش و فصل اطلاعات دقیقی را در اختیار درمانگر قرار می دهد تا به آنها کمک کند تا دانش کسب شده را در عمل به کار گیرند. آنها هم به طور کلی و هم به طور مستقل کار می کنند تا خواننده بتواند هر طور که می تواند و احساس نیاز کند وارد و خارج از فصل شود.

کتاب دو بخش دارد. بخش اول: مراقبت های تغذیه ای در سالمندان یک رویکرد افزایشی و جامع به دانش اساسی مورد نیاز همه اعضای تیم بین رشته ای برای برتری در مراقبت های تغذیه ای ارائه می دهد. فصل‌های این بخش با تشریح ماهیت مراقبت‌های تغذیه در محیط‌های سالمندان و نیازهای تغذیه‌ای سالمندانی که مراقبت‌های سالمندی دریافت می‌کنند، آغاز می‌شود. این امر با توجه به ارکان مراقبت تغذیه ای دنبال می شود: ارزیابی، تشخیص، درمان و پیشگیری از سوء تغذیه. نقش پرستار از این منظر مورد توجه قرار می گیرد که چگونه مراقبت های تغذیه ای موثر به تعالی مراقبت های پرستاری کمک می کند. هیدراتاسیون یک جنبه اساسی مهم مراقبت است که با تغذیه مرتبط است، بنابراین در یک فصل خاص در نظر گرفته شده است. دو فصل، 7 و 8، در نظر می گیرند که چگونه پیری، سوء تغذیه، سارکوپنی، زوال عملکرد، سلامت استخوان، و شکستگی های شکنندگی باید در مراقبت های اساسی از بیمار ارتوپدی در نظر گرفته شوند. اهمیت مشارکت و انگیزه بیمار در مراقبت های تغذیه ای با توجه به موانع روانشناختی که بیماران را از درگیر شدن در مراقبت های خود باز می دارد مورد توجه قرار می گیرد. پیشروی توسعه و تغییر بالینی/عملی با دیدگاه بهبود، گسترش و حفظ عملکرد خوب در مراقبت های تغذیه ای، همراه با رویکردهای آموزش تیم بین رشته ای مورد بحث قرار گرفته است.

بخش دوم: موضوعات ویژه در تغذیه سالمندان موضوعات خاصی را در نظر می گیرد که از موضوعات اساسی در نظر گرفته شده در بخش اول منتهی می شود. این موارد شامل بررسی مراقبت های تغذیه ای تخصصی در مقابل عمومی برای افراد مسن برای حمایت از درمانگران در درک نقش های خود به عنوان بخشی از یک رویکرد بین رشته ای است. . تاثیر فعالیت بدنی، ورزش و توانبخشی بدنی با نیاز به تغذیه خوب مرتبط است. اهمیت اساسی تغذیه در پیشگیری و مدیریت زخم فشاری تشریح شده است. موضوعات چاقی، ترکیب بدن و BMI در نظر گرفته می شود تا درمانگر را قادر سازد تا تفکر نقادانه در مورد این موارد را در عملکرد خود بگنجاند. یک مرور کلی از اصول فیزیولوژی تغذیه برای کمک به درمانگران برای در نظر گرفتن مبنای علمی ارزیابی و مداخلات خود گنجانده شده است. به تغذیه در دیسفاژی دهان و حلق، هذیان، تداخل دارو-غذا و تداخل غذا-دارو و مسائل مربوط به غذا و آب پایان عمر توجه شده است.

نقش تیم بین حرفه ای در تغذیه سالمندان

دریافت صحیح مراقبت های تغذیه ای هم بنیادی و هم پیچیده است. هیچ یک از اعضای تیم نمی توانند این کار را به تنهایی انجام دهند، اما به همان اندازه، نمی توانند آن را به دیگران واگذار کنند، زیرا این امر به معنای انکار مراقبت است. متخصصان بی‌تردید در مراقبت‌های تغذیه، متخصصان تغذیه / رژیم‌شناسان و کسانی هستند که آموزش و تعلیم آنها را قادر می‌سازد تا از دانش مبتنی بر شواهد گسترده برای اطلاع رسانی و راهنمایی ارزیابی، تشخیص و مداخلات برای حمایت از سلامت و رفاه انسان از طریق غذا و تغذیه در هر دو سطح فردی و جمعیتی استفاده کنند. با این حال، تعداد بسیار کمی از این متخصصان وجود دارد (و در برخی از مناطق وجود ندارد) که نمی‌توانند این خدمات را به هر بیمار در معرض خطر یا تشخیص سوء تغذیه ارائه کنند. این بدان معناست که بقیه تیم بین رشته‌ای باید با هم کار کنند تا اطمینان حاصل شود که مراقبت‌های تغذیه‌ای علی‌رغم مشکلات منابع مؤثر است.

ارائه مراقبت های تغذیه ای کاری نیست که بتوان آن را به دیگران واگذار کرد. هر متخصص مراقبت بهداشتی و مراقبت اجتماعی نقش مشترکی دارند. برای انجام این کار، همه باید در ارزیابی وضعیت تغذیه و برنامه ریزی و ارائه مراقبت های تغذیه ای آموزش و مهارت داشته باشند و همچنین در صورت نیاز از سایر اعضای تیم پشتیبانی و آموزش بخواهند. این کتاب برای این طراحی شده است که چنین درمانگرانی را قادر به انجام این کار کند. فصل های آن طرحی برای یادگیری و دانش گسترده در مورد چرایی و چگونگی ارائه مراقبت های تغذیه ای مورد نیاز است. بنابراین، خواندن آن باید برای همه متخصصان بهداشتی باشد که از افراد مسن مبتلا به مشکلات سلامتی و پس از جراحات و جراحی، درمان و مراقبت می‌کنند.

جولی سانتی تاملینسون (Julie Santy-Tomlinson)، پائولو فالاشی (Paolo Falaschi)، کارن هرتز (Karen Hertz)

فهرست مندرجات کتاب راهنمای عملی تغذیه سالمند

بخش اول: مراقبت های تغذیه ای در سالمندان

  1. مروری بر مراقبت های تغذیه ای در سالمندان و بیماران ارتوپدی
  2. الزامات تغذیه ای در سالمندان
  3. ارزیابی و بررسی و شناخت، تشخیص و درمان تغذیه در سالمندان
  4. پیشگیری از سوء تغذیه
  5. حمایت تغذیه ای در افراد مسن
  6. حمایت از مراقبت های تغذیه ای در سالمندان: جزء ضروری «عملکرد برتر» در پرستاری
  7. پیشگیری و درمان هیدراتاسیون و کم آبی در سالمندان
  8. گره گشایی از سوء تغذیه، اختلال عملکرد بدنی، سارکوپنی، ضعف و بی حسی در پیری
  9. سلامت، شکنندگی و شکستگی های استخوان
  10. افزایش انگیزه بیمار و تبعیت از مراقبت های تغذیه ای: اهمیت غلبه بر موانع روانی
  11. چگونگی حفظ و گسترش بهبود مراقبت های تغذیه ای
  12. ارائه آموزش بین حرفه ای برای تلفیق همکاری بین رشته ای در مراقبت های تغذیه ای موثر

بخش دوم: موضوعات ویژه در تغذیه سالمندان

  1. تحریریه: مراقبت های تغذیه ای تخصصی در مقابل حمایتی در سالمندی: یک معما
  2. مراقبت تغذیه ای چند رشته ای: به نفع بیماران مبتلا به سوء تغذیه در کلیه بخش های مراقبت های بهداشتی
  3. فعالیت بدنی، ورزش و توانبخشی بدنی در سالمندان
  4. پیشگیری و درمان آسیب های فشاری در سالمندان
  5. چاقی و سلامت در سالمندان
  6. سیستم تغذیه سالمندان و بیماران پیر
  7. دیسفاژی اوروفارنکس در بیماران پیر
  8. تغذیه و دلیریوم سالمندان
  9. تداخل غذا و دارو در افراد سالمند
  10. مراقبت پایان زندگی، غذا و آب: استانداردهای اخلاقی مراقبت

مشخصات کتاب درمان و مراقبت تغذیه ای  بین رشته ای سالمندان: راهنمای عملی مبتنی بر شواهد برای پرستاران

درمان و مراقبت های بین رشته ای تغذیه در سالمندان: راهنمای عملی مبتنی بر شواهد برای پرستاران، ادیشن اول، نشر 2021، ویراست 2023 انتشارات اسپرینگر اجوکیشن

نام: اولاف جیرسدویتیر (Olof G. Geirsdottir)
افیلیشن: استاد دانشکده علوم غذایی و تغذیه، دانشکده علوم بهداشت، دانشگاه ایسلند، ریکیاویک، ایسلند

نام: جک بل (Jack J. Bell)
افیلیشن: استاد دانشکده پیراپزشکی، بیمارستان شاهزاده چارلز، چرمساید، کوئینزلند، استرالیا، عضو هیئت علمی دانشکده حرکات انسانی و علوم تغذیه، دانشگاه کوئینزلند، سنت لوسیا، استرالیا