تغذیه، رژیم غذایی و پیری سالم
Nutrition, Diet and Healthy Aging
امیلیانا جاکوملو (Emiliana Giacomello) و لوانا تونیولو (Luana Toniolo)
شابک (ایبوک): 978-3-0365-4842-5
کد DOI: 10.3390/books978-3-0365-4842-5
تاریخ انتشار: آگوست 2022
تعداد صفحات: 264 صفحه
ناشر: MDPI، سوئیس
زبان انگلیسی
معرفی کتاب تغذیه، رژیم غذایی و پیری سالم
افزایش کنونی امید به زندگی توسط داده های منابع مختلف (به عنوان مثال، چشم انداز جمعیت جهان 2019 صادر شده توسط سازمان ملل متحد؛ https://population.un. org/wpp) تایید شده است. در آینده نزدیک، افراد بالای 65 سال و بالای 80 سال سریعترین رشد جمعیت را خواهند داشت.
اگرچه افزایش طول عمر اثر مثبت بهبود شرایط بهداشتی، تغذیه ای و اجتماعی-اقتصادی جهان است، اما عاری از عوارض نیست. در واقع، این بهبود طول عمر با تشدید بیماریهای مزمن مانند بیماریهای قلبی عروقی، دیابت، سرطان، سارکوپنی و اختلالات دژنراتیو همراه است که در گروههای بیماریهای غیرواگیر دستهبندی میشوند.
پیری با تغییر عملکردی مکانیسم های مرتبط با سلول و اندام تعیین می شود که به کاهش قابلیت های فرد سالمند کمک می کند. این تغییرات به وضعیت پیچیدهای به نام شکنندگی (frailty) تبدیل میشوند که در آن فرد تواناییهای جسمی و روانی را از دست میدهد و منجر به افزایش خطر پیامدهای نامطلوب سلامتی در چندین پاتولوژی میشود.
در حال حاضر، شاخص شکنندگی (frailty index) یک روش ارزیابی شده بالینی است که میتواند برای ارزیابی کیفیت پیری مورد استفاده قرار گیرد، که بستگی به مواجهه فرد با فعالیتهای فیزیکی مختلف، رژیمهای تغذیهای و سایر ویژگیهای اجتماعی-اقتصادی دارد. بنابراین، ضعف منجر به اختلالات قابل تعدیل میشود که میتواند با تعدیلهای مقرونبهصرفه در سبک زندگی، مانند پیروی از یک رژیم غذایی که نیازهای افراد مسن را برآورده میکند، بهبود یابد.
هدف این کتاب ویژه با عنوان “تغذیه و پیری سالم” ارائه مروری بر ارتباط بین تغذیه و سالمندی، به روز رسانی دانش مربوط به مکانیسم هایی که مسئول پیری هستند و گزارشی در مورد استراتژی های تغذیه ای که می توانند برای غلبه بر بیماری های مرتبط با سن اجرا شوند، می باشد.
حفظ ظرفیت های ذهنی یکی از عوامل مهمی است که سالمندی سالم را مشخص می کند. همانطور که توسط کار لیو و همکاران و ژانگ و همکاران مطرح شد، شرایط روانی افراد سالمند نیز می تواند با تنوع رژیم غذایی مرتبط باشد و مصرف زیاد کربوهیدرات ها و چربی می تواند با اختلال حافظه مرتبط باشد.
اگرچه ما با شناسایی یک رژیم غذایی ایده آل برای پیری سالم فاصله داریم، اما می توان اینطور خلاصه کرد که پیروی از رژیم غذایی مدیترانه ای برای اروپایی ها، استفاده از یک رژیم غذایی متعادل غنی از سبزیجات در ایالات متحده، و توازن کلی متعادل سبزیجات، روغن، ماهی و گوشت در رژیم غذایی نقش مهمی در حفظ شاخص شکنندگی پایین تر و در پیشگیری از بیماری های غیر واگیر دارند.
این واقعیت که پیری یک پدیده چندوجهی است که از یک یا چند نارسایی در سطوح مولکولی، سلولی، فیزیولوژیکی و عملکردی ناشی میشود، بیماریهای مرتبط با افزایش سن را به اهداف درمانی چالش برانگیز تبدیل میکند. علاوه بر این، مطالعات بر روی عوامل پیری و ضد پیری در انسانها میتواند دشوار باشد و به دلیل ویژگیهای بهداشتی، جغرافیایی و اجتماعی-اقتصادی فوقالذکر، نتایج ناهمگونی ارائه دهد.
مطابق با تعریف وب سایت سازمان بهداشت پان آمریکن: «پیری سالم فرآیندی مستمر برای بهینه سازی فرصت ها برای حفظ و بهبود سلامت جسمی و روانی، استقلال و کیفیت زندگی در طول زندگی است»، پیشگیری نقش اساسی در محدود کردن پیامدهای مرتبط با افزایش سن خواهد داشت.
فهرست مندرجات کتاب تغذیه برای پیری سالم
- تغذیه، رژیم غذایی و پیری سالم
- مداخله در آسیب پذیری و ضعف (Frailty) از طریق آموزش تغذیه و ورزش (FINE). یک مداخله ارتقاء سلامت برای جلوگیری از ضعف و بهبود وضعیت ضعف سالمندان پیش از ضعیف شدن
- اثر عصاره غنی از آنتوسیانین آلبالو برای پاسخ التهابی ناشی از هیپرگلیسمی و اختلال در گشاد شدن عروق وابسته به اندوتلیوم
- ارتباط بین دریافت انرژی و درشت مغذی ها و شدت اختلال حافظه در سالمندان ایالات متحده، نظرسنجی ملی سلامت و تغذیه 2011-2014
- تأثیر دریافت مواد مغذی بر اقدامات تشخیصی سارکوپنی در مردان عرب
- الگوهای غذایی و ضعف در بزرگسالان کره ای مسن: نتایج حاصل از مطالعه همگروهی ضعف و پیری در کره
- ارتباط پیروی از رژیم غذایی مدیترانه ای با شاخص شکنندگی و ضعف پایین در سالمندان
- ضعف عملکردی، دریافت رژیم غذایی و خطر سوء تغذیه. آیا مواد مغذی دخیل در سنتز عضلات کلید پیشگیری از ضعف هستند؟
- توکوترینول استخراج شده از رژیم غذایی، التهاب و استرس اکسیداتیو را کاهش می دهد و متابولیسم درشت مغذی ها را در موش های چاق بهبود می بخشد
- ارتباط رژیم غذایی-شناختی متفاوت در زیرگروه های اختلال شناختی خفیف
- مصرف میوه و سبزیجات و طول تلومر در یک نمونه تصادفی از 5448 بزرگسال ایالات متحده
- مصرف غذاهای دریایی به عنوان روشی برای پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر (NCD) در بزرگسالان
- خطر سوء تغذیه در میان بزرگسالان مکزیکی مسن در مطالعه سلامت و پیری مکزیک
- تنوع غذایی و پیری سالم: یک مطالعه آینده نگر
- محدودیت کالری از اختلالات متابولیک و تغییرات نوروپپتیدهای هیپوتالاموس مرتبط با چاقی مستقل از محتوای چربی رژیم غذایی در موشها جلوگیری میکند.
- پتانسیل محدودیت کالری و تقلیدهای محدودیت کالری در به تاخیر انداختن پیری: تمرکز بر مدل های تجربی
- نقش بالقوه پروبیوتیک ها برای التهاب: یک بازنگری روایتی
- الگوی غذایی دارای امتیاز تنوع غذایی بالا به طور منفی با ضعف در افراد مسن در ارتباط است
- استفاده از طبیعت برای پرورش: تجزیه و تحلیل و تقویت شیر مادر برای بهبود رشد و تکامل عصبی در نوزادان نارس
معرفی نویسندگان کتاب تغذیه برای پیری سالم
نام: امیلیانا جاکوملو (Emiliana Giacomello)
افیلیشن: استادیار گروه پزشکی، جراحی و سلامت دانشگاه تریست ایتالیا
نام: لوانا تونیولو (Luana Toniolo)
افیلیشن: استاد دانشگاه لوانا تونیولو پادووا ایتالیا، استادیار آزمایشگاه فیزیولوژی عضلانی و بیوفیزیک دپارتمان علوم زیست پزشکی. از سال 2011 او عضو انجمن فیزیولوژی ایتالیا است.