هیپوتانسیون ارتواستاتیک در افراد مسن
Orthostatic Hypotension in Older Adults
احمد توران ایسیک (Ahmet Turan Isik) و پینار سویسال (Pinar Soysal)
شابک (پرینت): 978-3-030-62492-7
شابک (ایبوک): 978-3-030-62493-4
کد DOI: 10.1007/978-3-030-62493-4
ناشر: اسپرینگر نیچر 2021
معرفی کتاب هیپوتانسیون ارتواستاتیک سالمندان
کتاب هیپوتانسیون ارتواستاتیک سالمندان یک راهنمای جامع و عملی برای افت فشار خون وضعیتی (orthostatic hypotension) یا هیپوتانسیون ارتواستاتیک (OH) برای پزشکان و پرستاران درگیر در مراقبت از سالمندان است که با بروزرسانی پیشرفته در مورد OH ارائه شده است و اپیدمیولوژی، پاتوفیزیولوژی، ارزیابی، تشخیص، علل، پیشگیری، درمان و ارتباط آن با حرفه های مراقبت دهنده به سالمندان را پوشش داده است. علاوه بر این، مکانیسمهای تحمل ارتواستاتیک و سایر اختلالات مرتبط با ارتوستاز و همچنین داروها، بیماریهای همراه و سندرمهای سالمندی مرتبط با OH بحث شده است.
توانایی هموستاتیک برای حفظ فشار خون در حالت ایستاده نیاز به حجم خون کافی و یکپارچگی سیستم عصبی، قلب، عروق خونی و پمپ عضلانی دارد. با این حال، در افراد مسن، برخی از عوامل مرتبط با سن می توانند در ایجاد OH نقش داشته باشند. به عنوان مثال، کاهش حساسیت بارورفلکس (رفلکس فشاری)، پاسخ تنگ کننده عروق α-1-آدرنرژیک به محرک های سمپاتیک، فعالیت پاراسمپاتیک، حفظ نمک و آب کلیوی، افزایش سفتی عروق و کاهش پر شدن دیاستولیک بطن، و همچنین ظرفیت تغلیظ ادرار کلیه ها ممکن است با تغییرات وضعیتی فشار خون همراه باشد. همچنین نشان داده شده است که OH با سقوط، حوادث قلبی، نارسایی قلبی، سکته مغزی، کاهش کیفیت زندگی و افزایش خطر مرگ و میر کلی در قشر بیماران سالمند ارتباط دارد.
«هیپوتانسیون ارتواستاتیک در سالمندان» برای همه متخصصانی که در زمینه های سالمندی، روانپزشکی سالمندان، مغز و اعصاب، داخلی، قلب و اورژانس کار می کنند یا با افراد سالمند در بیمارستان ها یا در جامعه خود کار می کنند، بطور قابل توجهی مفید خواهد بود.
پیشگفتار
تعریف هیپوتانسیون ارتواستاتیک: هیپوتانسیون ارتواستاتیک (OH) یا افت وضعیتی فشار خون به عنوان مقدار معینی از کاهش فشار خون در 3 دقیقه اول جابجایی از وضعیت خوابیده به پشت به حالت عمودی تعریف می شود. نرخ شیوع هیپوتانسیون وضعیتی با افزایش سن افزایش می یابد، بین 20 تا 30 درصد در بیماران بالای 65 سال متغیر است. علاوه بر این، این یک مشکل طبی است که ناشی از بدتر شدن توانایی سازگاری بدن با افزایش سن است.
OH با پیامدهای نامطلوب سلامتی، مانند بیماری عروق کرونر قلب، نارسایی احتقانی قلب، سکته مغزی، زمین خوردن، زوال عقل و مرگ و میر به هر علت مرتبط است. از سوی دیگر، طیف وسیعی از بیماریهای همراه، که در بزرگسالان و سالمندان شایع هستند و چند دارویی نیز ممکن است در ایجاد OH نقش داشته باشند.
بخاطر علل متعدد، OH یکی از علل مهم عوارض و مرگ و میر در سالمندان است. بنابراین، ممکن است به عنوان یک سندرم سالمندی شناخته شود که بر فعالیت های زندگی روزمره تأثیر می گذارد و کیفیت زندگی را مختل می کند. به همین دلیل، به منظور نادیده گرفتن OH در سالمندان، تغییرات فشار خون وضعیتی باید بهعنوان بخشی ضروری از بررسی و شناخت جامع سالمندان، بهطور روتین انجام شود.
بر آن شدیم تا کتاب هیپوتانسیون ارتواستاتیک در سالمندان (Orthostatic Hypotension in Older Adults) را تهیه کنیم تا OH را از همه جنبهها بررسی کنیم که این مشکل مهم بهداشتی برای بیماران سالمند است و منطقیترین رویکردها را در این زمینه مورد بحث قرار دهیم. باعث مسرت است که این کتاب کمبود مهمی را در حرفه مراقبت از سالمندان برطرف می کند. امیدواریم کتاب هیپوتانسیون ارتواستاتیک در سالمندان برای اساتید، محققان و متخصصان بهداشتی مرتبط با این موضوع مفید باشد.
احمد توران ایسیک و پینار سویسال
فهرست مطالب کتاب هیپوتانسیون ارتواستاتیک سالمندان
- مکانیسم های تحمل ارتواستاتیک و تغییرات مرتبط با سن در چالش ارتواستاتیک
- هیپوتانسیون ارتواستاتیک: یک سندرم جدید در سالمندان
- اپیدمیولوژی و ریسک فاکتورهای مرتبط با هیپوتانسیون ارتواستاتیک در سالمندان
- هیپوتانسیون ارتواستاتیک: ویژگی های بالینی
- تشخیص و تشخیص افتراقی هیپوتانسیون ارتواستاتیک
- هیپوتانسیون ارتواستاتیک و داروها: افت فشار خون وضعیتی ناشی از دارو
- بیماری های همراه و سندرم های سالمندی مرتبط با افت وضعیتی فشار خون
- هیپوتانسیون ارتواستاتیک در بیماری های عصبی
- عوارض هیپوتانسیون ارتواستاتیک
- مراقبت های پرستاری برای سالمندان مبتلا به هیپوتانسیون ارتواستاتیک
- پیشگیری و درمان هیپوتانسیون ارتواستاتیک
- هیپرتانسیون ارتواستاتیک
- سایر سندرم های عدم تحمل ارتواستاتیک: هیپوتانسیون تاخیری ارتواستاتیک، فشار خون بالای پس از صرف غذا، سندرم تاکیکاردی ارتواستاتیک وضعیتی و سنکوپ رفلکسی
کلید واژه ها (MESH):
ارتوستاز، عدم تحمل ارتواستاتیک، افت فشار خون وضعیتی، پرستاری، مواد مخدر، سالخورده، سنکوپ
معرفی نویسندگان کتاب هیپوتانسیون ارتواستاتیک سالمندان
نام: احمد توران ایسیک (Ahmet Turan Isik)
افیلیشن: گروه طب سالمندان، دانشکده پزشکی، دانشگاه دوکوز ایلول، ازمیر، ترکیه
نام: پینار سویسال (Pinar Soysal)
افیلیشن: گروه طب سالمندان، دانشکده پزشکی، دانشگاه بزمیالم وکیف، استانبول، ترکیه
اطلاعات کتابشناختی
عنوان کتاب: Orthostatic Hypotension in Older Adults
ادیتور: احمد توران ایسیک، پینار سویسال
کد DOI: https://doi.org/10.1007/978-3-030-62493-4
حق نشر: Springer Nature Switzerland AG 2021
شابک (هاردکور): ISBN978-3-030-62492-7 انتشار: 22 دسامبر 2020
شابک (شومیز): ISBN978-3-030-62495-8 انتشار: 23 دسامبر 2021
شابک (ایبوک) ISBN978-3-030-62493-4 انتشار: 21 دسامبر 2023
ادیشن: چاپ اول
زبان: انگلیسی
تعداد صفحات: 148 صفحه
موضوعات: سالمندان| مغز و اعصاب | قلب | طب اورژانس | طب عمومی و پزشکی خانواده | پرستاری سالمندی